Reunió internacional a Vilanova de la Federació de cheminots (FISAIC)

26 abr.

La gènesi del Museu del Ferrocarril de Catalunya es remunta a l’any 1972, arran de la celebració del XIX Congrés de Modelistes Europeus del Ferrocarril (MOROP) que va decidir reunir a Vilanova una àmplia exposició de locomotores de vapor. Aquest any 2022 fa 50 anys d’aquesta efemèride tan celebrada pel Museu. (versión en español)

Els Museus i les associacions d’aficionats al ferrocarril destaquen pel seu paper en la divulgació dels valors que el tren i el transport per ferrocarril representen al segle XXI. En el cas d’aquest Museu del Ferrocarril de Catalunya, una relació que com diem es remunta al Congrés MOROP del 1972, quan l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona i Renfe van decidir organitzar una exposició de locomotores de vapor a les instal·lacions de l’antic dipòsit de vapor de Vilanova i la Geltrú. La mostra va ser l’origen del que avui representa un museu que és tota una referència al país.

Ara, la trobada FISAIC al Museu del Ferrocarril de Catalunya que estava prevista per a l’any 2020, i no es va poder celebrar a causa de la pandèmia causada per la COVID19, tindrà lloc aquest any entre els dies 29 d’abril i 1 de maig a Vilanova i la Geltrú, amb reunions i propostes d’activitats de modelisme i patrimoni ferroviari que promou FISAIC (Fédération internationale des sociétes artistiques et intellectuelles de cheminots) i de la qual el Museu del Ferrocarril de Catalunya i la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril en són membres des de fa uns anys.


El 13 de setembre de fa 50 anys un esdeveniment similar al que té lloc ara, va unir per sempre el Museu de Vilanova i les Associacions d’aficionats catalanes actuant com a germen del seu naixement.

L’actual trobada promoguda per FISAIC permet reforçar la vocació europeista de les nostres organitzacions, així com divulgar la trajectòria del Museu que, en els darrers anys s’ha vist potenciada gràcies a la profunda rehabilitació i transformació de les instal·lacions històriques i l’increment d’activitats per a tothom els públics. Aquestes Jornades són l’ocasió de consolidar i projectar el nexe d’unió i de col·laboració mútua cap al futur.

#ferrocarril #trobadainternacional #FISAIC #fcaf #museudelferrocarrildecatalunya #vilanovailageltrú #moduls #maquetesferoviaries #visites #patrimonicultural

Una resposta per a “Reunió internacional a Vilanova de la Federació de cheminots (FISAIC)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Reunió internacional a Vilanova de la Federació de cheminots (FISAIC) – FCAF.CAT - Abril 27, 2022

    […] blog del Museu de Vilanova hi trobareu un article sobre la trobada de la FISAIC i la coincidència amb els 50 anys de la celebració del 19è […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: