L’IES Miquel Biada visita el Museu

16 oct.

Els alumnes de segon de l’ESO de l’IES Miquel Biada de Mataró va viatjar el passat 4 d’octubre al Museu del Ferrocarril de Catalunya, amb motiu del 175è aniversari del Ferrocarril Peninsular.Els estudiants van gaudir d’una visita especial a càrrec de dos dels responsables de l’Àrea d’Educació del Museu: Ana Grande (Cap de Comunicació i Educació) i Francesc Adrià (Tècnic d’Educació).

Durant la visita, l’alumnat va poder descobrir la història del prohom que dona nom al seu IES, el promotor de la línia Barcelona-Mataró, Miquel Biada. També van conèixer de ben a prop el Tren del Centenari, l’única reproducció existent del primer tren que va circular per les vies del país, el qual es conforma per la composició dels cotxes de viatgers de les diverses classes amb  la locomotora Mataró, element que capitalitzarà la celebració del 175è aniversari del Ferrocarril Peninsular.

Aquesta visita forma part d’una iniciativa conjunta entre el Museu, Renfe, l’Ajuntament de Mataró, l’IES i totes les entitats i empreses ferroviàries que conformen el conegut com a “Grup de Sants”, comissió encarregada de coordinar els actes commemoratius d’aquesta efemèride i que està fent possible tant aquesta activitat com moltes altres.

Explorar un espai patrimonial com el Museu del Ferrocarril de Catalunya significa vincular el procés d’ensenyança-aprenentatge a experiències reals on poder complementar l’ensenyament, a través d’objectes ferroviaris originals i interactius. Aquesta visita forma part del programa educatiu que ofereix el museu, on es busca transmetre, la importància del ferrocarril com a element de cohesió social, de futur i sostenible.

En definitiva, oferir tant a la comunitat educativa com a tots els nostres públics la possibilitat de descobrir un patrimoni que només es pot gaudir en les nostres instal·lacions esdevé una prioritat.  Ara, més que mai, hem d’acostar tots aquests elements patrimonials als joves amb l’objectiu que continuïn el relleu de les professions tècniques del segle XXI, seguint l’esperit emprenedor de Miquel Biada i el 1848.

Deixa un comentari