La línia del 175è aniversari des del seu inici

22 maig
Estació de Vilassar de Mar. Vista general de l’estació, costat Mataró, abans de l’electrificació ferroviària, any 1947

En aquest any de celebració del 175è aniversari del ferrocarril peninsular, el Museu està treballant per commemorar l’efemèride a través de diferents activitats, esdeveniments i accions que visibilitzen la història del ferrocarril i sobretot aquest fet històric. [Versión en castellano]

Toni Obach i Rafa González de la Aleja

Els voluntaris del Museu també estan aportant el seu granet de sorra pels “175 Anys de Tren”. Mitjançant una recopilació d’informació i imatges del nostre arxiu documental i d’altres fonts d’internet, Rafa González de la Aleja i Toni Obach de l’àrea de documentació, estan desenvolupant un projecte que consisteix en una memòria descriptiva sobre la primera línia de ferrocarril de la península. Consta de dues parts, per un costat un document on trobem tot l’estudi realitzat amb els texts i les fotografies que relaten l’evolució històrica de la línia i, per altra banda, el vídeo construït a resum de la peça documental esmentada.

Vagoneta automotora d’electrificació, per al reconeixement de la catenària. Motor Ford de 17 HP

La metodologia dual que han utilitzat per a aquest projecte és la mateixa que han fet servir anteriorment en altres que van obtenir molt bon resultat. Aquests, encara es poden trobar a les nostres plataformes com YouTube, com per exemple el “Vídeo del 140 Aniversari de l’arribada del tren a Vilanova i la Geltrú”.

Vista general de l’estació de Mataró, costat Barcelona, abans de l’electrificació

El projecte sortirà publicat pels canals del Museu al mes d’octubre, aprofitant la proximitat amb la inauguració de la nova exposició permanent.

Deixa un comentari