Col·laboració amb el projecte Guay-fi

19 jul.

Des del Museu seguim apostant per iniciatives educatives que donin respostes pedagògiques a les problemàtiques de la societat actual. El projecte Guay-fi, impulsat per la Fundació Aprender a Mirar i l’Associació de Consumidors Audiovisuals de Catalunya, es construeix per lluitar contra l’ús excessiu de les pantalles. Té com objectiu sanejar la relació dels més petits amb la tecnologia digital.

Guay-fi, treballa amb eines que cooperen amb el desenvolupament cerebral, mentre que s’impulsa la creativitat i l’educació emocional. Les activitats proposades busquen enriquir al públic infantil, alimentant el cervell i les emocions sense utilitzar dispositius digitals. [Versión en castellano]

Què ofereix concretament Guay-fi?

  • BagKid per les persones encarregades de l’aula: una maleta amb activitats per l’aula, a més d’un obsequi per al tutor/a i material lúdic i educatiu per la classe.
  • Un taller gratuït dirigit a les famílies: pot ser presencial o en línia, i se centra en les pantalles, l’aprenentatge i el cervell infantil.
  • Subscripcions a la revista Contraste Audiovisual, pionera i única en l’anàlisi cultural i educatiu dels continguts audiovisuals i digitals.
  • Seguiment i atenció individualitzada per als centres educatius i les seves famílies.
  • Un Kit infantil de supervivència per a cada família: una motxilla que compta amb un manual d’activitats, diversos jocs per a nens i nenes, així com materials per gaudir d’un temps d’oci allunyats de les pantalles.

Las escuelas recomiendan el proyecto Guay-fi

Cada cop són més els centres i famílies de tot el país que se sumen a la iniciativa. Els resultats del projecte són molt positius, els docents han notat un canvi en el comportament de les famílies:

“Se les veu més conscienciades sobre la necessitat de reduir el temps d’ús de les pantalles i, per altra banda, també més sensibilitzades pel que fa a les conseqüències que poden tenir sobre els seus fills.”

La col·laboració del Museu amb Guay-fi consisteix en la seva difusió i en l’aportació de descomptes per la visita a les nostres instal·lacions, tant a professors com a famílies.

Deixa un comentari