El blog

Interpretant el Museu

Al Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, s’hi poden trobar 25 locomotores de vapor de totes les èpoques, altres vehicles ferroviaris, desenes d’objectes relacionats amb el món del tren des del segle XIX, 10.000 fotografies, 400 vídeos i 5.000 registres bibliogràfics. I és que el Museu és l’únic centre de Catalunya especialitzat en temàtica ferroviària, de caràcter públic.

La ciutat de Vilanova aspira a ser la capital del ferrocarril a Catalunya i el Museu el seu cor. A través d’aquest blog volem compartir el patrimoni, les històries que s’hi amaguen al darrere i moltes més coses vinculades al Món dels trens. Com si d’un quadern de bitàcora es tractés, amb aquest blog hem volgut obrir una finestra per mostrar el batec del Museu, la seva vida. Aquí hi trobaràs articles monogràfics sobre diferents aspectes del ferrocarril, des de la col·lecció i el fons documental a les noves incorporacions, les nostres “joies” i també temes relacionats amb educació, tecnologia o recerca ferroviària.

Sense oblidar el patrimoni humà del Museu: visitants, voluntaris, amics o els membres de  l’Equip, tothom té cabuda en aquest blog.

Post a post, esperem acostar el món del ferrocarril a la ciutadania.

Benvinguts!

 

Museu del Ferrocarril - L'equip


Interpretando el Museo

En el Museo del Ferrocarril de Cataluña, en Vilanova i la Geltrú, se pueden encontrar 25 locomotoras de vapor de todas las épocas, otros vehículos ferroviarios, decenas de objetos relacionados con el mundo del tren desde el siglo XIX, 10.000 fotografías, 400 vídeos y 5.000 registros bibliográficos. Y es que el Museo es el único centro de Cataluña especializado en temática ferroviaria, de carácter público.

La ciudad de Vilanova aspira a ser la capital del ferrocarril en Cataluña y el Museo su corazón. A través de este blog queremos compartir el patrimonio, las historias que se esconden detrás y muchas más cosas vinculadas al Mundo de los trenes. Como si de un cuaderno de bitácora se tratara, con este bloghemos querido abrir una ventana para mostrar el pálpito del Museo, su vida. Aquí encontrarás artículos monográficos sobre diferentes aspectos del ferrocarril, desde la colección y el fondo documental a las nuevas incorporaciones, nuestras “joyas” y también temas relacionados con educación, tecnología o investigación ferroviaria.

Sin olvidar el patrimonio humano del Museo: visitantes, voluntarios, amigos o los miembros del equipo, todo el mundo tiene cabida en este blog.

Post a post, esperamos acercar el mundo del ferrocarril a la ciudadanía.

¡Bienvenidos!

Deixa un comentari