Els habitants de “La Casa dels Trens” us conviden a fer un ciberviatge

25 març

Amb l’obertura de les portes digitals del Museu de bat a bat, els habitants de “La Casa dels Trens” us volem convidar a participar en un viatge apassionant i per començar volem que sapigueu qui som. Versión en castellano

Primer us presentarem a l’equip de la fundació cultural i tècnica de el sector públic que gestiona el Museu del Ferrocarril de Catalunya, en concret la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols. Un organisme al què també pertany el Museu de Madrid i el seu important arxiu i biblioteca i que entre els seus fins es troba la divulgació i el foment del sistema ferroviari i la preservació del seu patrimoni.

Al Museu estem organitzats per àrees d’actuació, amb la voluntat d’oferir els millors serveis a la ciutadania, de donar a conèixer els beneficis que pel bé comú té viatjar en tren i per a cuidar i interpretar un llegat únic del ferrocarril. Encara que en la nostra organització conjuntament traiem endavant molts projectes i els límits entre àrees es dilueixen amb facilitat. Sens dubte, hi ha un profund esperit de col·laboració, compromís i interès pel que fem i sentit de pertinença, valors que per a nosaltres són essencials.

 

  • A l’àrea de educació i comunicació trobem a l’Ana i a la Cèlia, la primera és la cap del departament i autora de la col·lecció de contes del museu, amb Víctor de protagonista. La Cèlia s’encarrega de la cura i l’atenció als nostres convidats, els visitants. D’aquesta àrea depèn els membres del Servei d’Atenció al Públic.
  • A l’àrea de documentació trobem a la Vicky que porta la biblioteca i els arxius i també s’ocupa de l’inventari d’elements patrimonials.
  • Com a cap de manteniment dels 17.000 m2 de instal·lacions està el Carles que organitza i supervisa les tasques de l’equip extern de neteja i reparacions.
  • A l’àrea d’administració i comercial hi ha el Jordi que és el seu responsable i que també coordina les tasques dels voluntaris de l’Associació de Socis i Col·laboradors del Museu (SiC) i la Marta que és la tècnica que s’ocupa de la comercialització del Museu.
  • La Pilar és la que dirigeix el conjunt del Museu des de fa 22 anys, dels 30 que compleix al 2020 aquest equipament.

Aquests habitants fem possible  que “La Casa dels Trens” sigui molt més que un museu… més que un espai d’acollida, de coneixement, de lleure, de conservació, de rehabilitació  o de divulgació de l’univers ferroviari. A quests dies des de casa, cadascú de nosaltres, volem oferir un viatge apassionant en tren per apropar a les persones a un sistema de comunicació que va canviar el món i que el continua transformant dia a dia.

Ens acompanyeu a viure noves experiències i a descobrir tot el que el ferrocarril atresora i ens aporta?

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: