Col·laboració amb l’Escola d’Educació Especial l’Heura

11 febr.

El Museu segueix la línia de treball oberta en l’àmbit de l’educació i la inclusió. Aquesta vegada uns volem explicar, la col·laboració establerta amb l’Escola l’Heura, un centre educatiu preparat per atendre l’educació integral d’alumnes amb necessitats educatives especials, amb paraules d’un dels seus educadors directes. Versión en castellanoEl passat 14 de desembre el Museu va celebrar la XIX edició del premis “Camins de Ferro a Vilanova”, on es va aprofitar per lliurar un record a tots i totes els voluntaris i voluntàries de l’associació de del Museu (SIC), en coincidint amb el X aniversari de l’Associació (a l’imatge veiem als tutors dels alumnes que han treballat en aquest projecte).
Uns mesos abans va néixer una bonica col·laboració entre el Museu del Ferrocarril de Catalunya i la Fundació Escola L’Heura del Vallès de Terrassa. (a la foto els directors de l’Escola i el Museu signant el conveni de Col·laboració)

L’escola L’Heura amb més de 45 anys d’història té com a objectiu general l’ensenyament i l’atenció a persones amb necessitats especials intel·lectuals, per tal de facilitar el propi desenvolupament i l’autonomia necessària per a aconseguir que siguin membres actius i integrats dins la societat.

Els protagonistes d’aquesta història de col·laboració entre les dues entitats, són els alumnes del taller de Mecànica i Electricitat que formen part de la secció de Formació Laboral del Centre, amb alumnes d’edats compreses entre els 17 i els 20 anys.

Des de la direcció del museu ens van demanar realitzar la construcció d’uns suports de ferro per a uns tirafons de via. Des del mes de setembre del passat 2019 els alumnes van fer la feina i van acabar un total de 79 regals, que van ser entregats el 14 de desembre al propi museu.

Per a tots nosaltres ha estat una genial i enriquidora experiència, que ha servit per a que els alumnes poguessin treballar en equip, obtenint un resultat final que els ha omplert de satisfacció.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: