Educant entre vies

4 jul.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya. un espai singular i un recurs educatiu imprescindible. Aquest equipament únic a Catalunya és una representació dels canvis de la societat al llarg dels darrers segles, vist des del punt de vista de l’evolució, del progrés que va viure la societat i que, en part, es va produir per les considerables millores en transport, gràcies al ferrocarril. El Museu del Ferrocarril de Catalunya és un equipament on els visitants es contagien per la passió i l’emoció que transmet el tren. Un lloc on qui entra descobreix la història del ferrocarril i quan surt té ganes de seguir aprenent. Un espai evocador, on ciència, tecnologia i societat conflueixen a través de les històries de la col·lecció i els espais. Un museu dinàmic on viure una experiència única, innovadora i inoblidable. Versión en castellano

Obrir noves vies, crear nous trajectes. Estratègies.

El Museu del Ferrocarril vol divulgar la gran quantitat de continguts associats al món del transport ferroviari d’una manera interdicisiplinar i transdicipilinar, amb diferents canals i metodologies com creant relats i històries a través de les quals els i les visitants es sentin interpel·lats i interpel·lades. Obrir les seves portes i difondre el llegat eminentment científic i tecnològic des d’una perspectiva d’innovació oberta, de manera que es puguin promoure vocacions científiques derivades de l’interès pel ferrocarril.

Aquest darrer viatge l’hem fet acompanyats de l’empresa Adhoc Cultura que ens ha aportat la reflexió i el coneixement necessari.

Una sèrie de valors seran l’energia necessària per confeccionar noves línies dissenyades i vertebrar accions que permetran assolir els objectius programats pel Museu.Les vies que ens faran avançar
Amb l’ús de l’energia adequada, les noves estratègies, permetran posar en marxa la locomotora que convertirà el Museu del Ferrocarril en un equipament encara més singular. Un punt referent que a través de propostes innovadores, participatives i altament enriquidores, dinamitzarà el patrimoni ferroviari, posarà el seu valor històric en relació al territori i ajudarà a la seva conscienciació, preservació i valoració, millorant el que ja es fa ara.Les activitats per al proper curs escolar (les podeu consultar més àmpliament en aquest enllaç):
EDUCACIÓ INFANTIL
. Viatge al món del tren
. ConteTREN
. Els sons del Tren

EDUCCIÓ PRIMÀRIA
. ImaginaTREN (també Secundària)
. Els primers TRENS
. Tic Tac TREN
. Caixes de TREN
. Tots a bord del TREN
. Emprenedors i Ferrocarril (també Secundària)
EDUCACIÓ SECUNDÀRIA
. Energies i TRENS
. Debats al TREN

Fruit de convenis amb altres entitats, el Museu ofereix altres activitats:
. Fum i Carbó (amb l’ajuntament de Vilanova)
. Ferrocarrils i Motors (amb UPC)
. Tastets d’enginyeria (amb UPC)
. Ferrocarril i Mar (amb Roc Roi)
. Viu el Tren (amb rodalies de Catalunya)

Per a Esplais a l’estiu i Casals durant tot l’any en caps de setmana, tenim un altre programa d’activitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: