Balanç del curs anterior i nous projectes educatius

8 oct.

Comencem la tardor, i el Museu del Ferrocarril al igual que les escoles, hem tornat a la rutina. Ara és un bon moment per fer balanç. El passat curs 2017-2018, al Museu del Ferrocarril de Catalunya vam atendre 4.749 visitants escolars. Això representa un increment de més de 600 alumnes que van gaudir de visites guiades a les nostres instal·lacions. Versión en castellano

Tot i aquestes bones xifres, des del Museu volem millorar la nostra oferta pedagògica. Per fer-ho, aquest 2018 estem treballant en tres línies principals.

Estudiants de l’Escola el Cim de Vilanova

La primera és concreta en un procés de millora del programa educatiu escolar, revisant els continguts, establint les competències bàsiques i prioritzant l’accessibilitat i la inclusió en cada una de les activitats. En aquest projecte ens ajuda l’empresa QUID, experts en temes culturals i d’educació. Amb ells ja hem iniciat una sèrie de tallers de dinàmiques col·laboratives amb nens i adults relacionats amb l’educació i la vida sociocultural de Vilanova. L’objectiu inicial és fer un diagnòstic de les nostres activitats e identificar els elements a millorar. Amb el resultat d’aquest estudi està previst que es creïn sis noves activitats que s’aniran incorporant al programa educatiu existent.

Adults relacionats amb temes d’Educació a Vilanova

La segona és la col·laboració amb els centres educatius de la comarca que tenen USEEs (Unitats de Servei a l’Educació Especial), des d’educació infantil fins a secundària. En aquest cas el que es pretén és aconseguir l’adaptació d’algunes activitats existents al Museu a estudiants amb dificultats d’aprenentatge.

I la tercera és la implicació del Museu amb la ciutadania per la creació d’espais amables per a persones amb deteriorament cognitiu. Per això, hem realitzat unes jornades amb Apropa Cultura per a la formació específica del personal del Museu. I també col·laborem amb la Fundació la Pedrera i l’Espai Social de Vilanova i la Geltrú en el projecte “Dementia Frienly”.

Amb tot això volem seguir millorant i oferir una experiència educativa e inclusiva per a tots els grups i col·lectius diversos. Us anirem informant!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: