Col.laboracions en l’àrea d’educació

10 maig

Una de les línies de treball importants del Museu és l’educació. Donar a conèixer el ferrocarril, la seva evolució i la seva influència sobre diversos aspectes de la nostra historia contemporània, sense deixar de banda els valors i el que significa com a Be Comú i el gran valor com a patrimoni cultural que representen les col·leccions que es poden gaudir a través dels Museus, com és el cas d’aquest de Vilanova. Aquesta tasca ens agrada més fer-la en xarxa i col·laborant amb els diversos agents tant del teixit ferroviari com del cultural. Versión en castellano

El 9 de maig a l’Auditori Eduard Toldrà s’ha portat a terme l’acte de cloenda del premi “Menjallibres i els premis del concurs de Booktràilers entre els alumnes participants.  En l’acte s’ha donat a conèixer el títol i l’autora guanyadora del Premi Menjallibres 2017-2018. La gyanadora entre les obres seleccionades ha estat Wofgang, de Laia Aguilar i editat per Columna. Les altres dues, amb les autores també presents eren: L’expedició del doctor Balmis, de Maria Solar i editat per Bromera, i Selfies al cementiri, de Ma. Carme Roca i editat per Barcanova. El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques) amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors d’aquest alumnat.

Els estudiants participants, a més de llegir-los han realitzat vídeos relacionats amb els seus llibres preferits. Dels 15 vídeos realitzats per un total de 30 alumnes participants, han resultat guanyadores les representants del IES Lluc i Rafecas, centre que gaudirà de bitllets de tren per una classe gràcies a la col·laboració de Rodalies de Catalunya-Renfe i el Museu del Ferrocarril. Incentivar a la lectura i fomentar la cultura entre els joves és un dels nostres objectius. Viatjar i llegir a la vegada és una de les millors maneres de desplaçar-se física i mentalment i per això ho recomanem molt. El proper dissabte dia 12 es lliuren també el premis als guanyadors del concurs Puja al Tren”, on també el Museu i, sobre tot Rodalies de Catalunya – Renfe, hem posat el nostre granet de sorra per ajudar al foment de la lectura entre els joves.

En aquesta línia de col·laboracions, no poder oblidar les que anualment fem amb el CRP (Centre de Recursos Pedagògics del Garraf) i l’UPC de Vilanova. En aquest cas, el passat dia 3 de maig el Museu va acollir el Xè Simposi de Treballs de Recerca de Batxillerat, una iniciativa que té la finalitat que els alumnes de segon de batxillerat proporcionin, en primera persona, orientacions i exemples a l’alumnat de primer de batxillerat sobre l’elaboració dels treballs de recerca que hauran d’elaborar en el proper curs. La nota d’aquest treball representa una part important de la nota d’aquest cicle i per tant és importat pel futur dels estudiants.

Amb el CRP i l’UPC també col·laborem en una de les propostes que més ens agraden. Es tracta del Congrés de Ciències dels Infants. Els Infants protagonistes de la Ciència. En la tercera setmana del mes de maig es celebra aquest congrés, en el que participen centres de tota la comarca i els estudiants més petits, des de 3 a 11 anys d’Infantil i Primària, són els encarregats de presentar les seves investigacions a través dels projectes que treballen a classe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: