Seguim amb el nostre objectiu! Canvis i novetats en un museu renovat i més interactiu

22 març

Estrena d’un audiovisual accessible
Des de la reobertura del Museu el passat 13 de febrer, després de finalitzar la primera fase de les obres de rehabilitació, ampliació i millora, el Museu no ha deixat d’oferir als visitants canvis i novetats, tant en els espais com en la col·lecció. Versión en castellano – PDFEn aquest sentit, en la pròxima Setmana Santa s’estrena un nou audiovisual que incorpora, a més dels quatre idiomes habituals, el llenguatge de signes per a persones amb problemes auditius i la audio-descripció per a cecs. Un projecte possible per la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i d’un museòleg especialitzat en accessibilitat, Jordi Medina i la producció de FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya).

Restauracions i recuperació de vehicles
Continuen els treballs de restauració de diversos elements, com és el cas del vagó Tremuja que forma part de l’Espai Mercaderies, obert en el primer semestre de 2017. Ja s’ha iniciat el procés d’imprimació, per a posteriorment poder aplicar la pintura original d’aquest tipus de vehicles.
 L’Associació de Voluntaris del Museu, SIC (Socis i Col·laboradors), ha seguit col·laborant en les diverses tasques que tenen encomanades: documentació, activitats amb públics diversos, difusió i restauració. En aquest últim àmbit, podem assenyalar l’adequació de la placa i numeració de la locomotora Caldes (primera locomotora de vapor construïda al nostre país el 1887, a la Maquinista Terrestre i Marítima) i la rehabilitació completa i posada en funcionament de la Dresina de 1940 , popularment coneguda com a “OU” per la seva forma característica. Aquesta recuperació persegueix la seva posada en marxa a la nova via de contorn del Museu, una actuació que aviat possibilitarà un viatge dels visitants per l’interior de les instal·lacions ferroviàries. La vocació de l’equipament cultural és seguir treballant per aconseguir un museu més interactiu i obert a tothom.
Banyistes en els cotxes del Tren del Centenari i la nova “Via del progrés” del Museu
Al mes de març s’ha canviat l’ambientació dels cotxes del Tren del Centenari. La fi és que els visitants puguin fer-se una idea dels usos de les diferents classes socials dels primers viatgers-banyistes a la temporada de banys entre Barcelona i Mataró. Aquest canvi de vestimenta i accessoris, de cara al període de primavera i estiu, ha estat realitzat per Pere Arenas, conegut figurinista i col·leccionista de vestuari d’època de Vilanova.
Així mateix, també ha quedat instal·lada la gran infografia que revela el protagonisme del ferrocarril a la transformació de Vilanova i la Geltrú des de 1881 fins als nostres dies. Una via del progrés que permet entendre la importància que ha tingut l’univers ferroviari en la construcció de la ciutat actual. Una evolució que ha possibilitat que la capital del Garraf pugui considerar-se la capital del ferrocarril a Catalunya.

 

 

Una resposta to “Seguim amb el nostre objectiu! Canvis i novetats en un museu renovat i més interactiu”

Trackbacks/Pingbacks

  1. MUSEU DEL FERROCARRIL - Abril 9, 2018

    […] EL MUSEU ES RENOVA I ÉS INTERACTIU. ENLLAÇ […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: