9a Edició del “Dia Internacional de Sensibilització en els passos a nivell” (ILCAD)

31 maig

Un any més el Museu del Ferrocarril de Catalunya i la Fundación de los Ferrocarriles Españoles col·laborem amb el Dia Internacional de la Sensibilització sobre els Passos a Nivell, amb la campanya que celebra ILCAD (nota de prensa en castellano) a nivell mundial. Aquest any se centra en la distracció com a causa de nombroses col·lisions en les carreteres i en la interconnexió carretera / via fèrria.

El 2 de juny, la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC) així com nombrosos actors del món ferroviari, autoritats de transport rodat, científics i institucions internacionals es congregaran en el marc de la 9a edició del Dia internacional de Sensibilització en els Passos a Nivell (ILCAD: www.ilcad.org ), després de les edicions celebrades amb èxit a Brussel·les, Varsòvia, París, Ginebra, Lisboa, Istanbul o Riga. Aquest any és a Mont-real, Canadà, on s’organitzarà una conferència internacional sobre la seguretat a la interfície carretera / via fèrria per part de la UIC i l’Associació de Ferrocarrils de Canadà (ACFC / RAC).

Per sensibilitzar millor als usuaris connectats, UIC i Network Rail han coproduït diversos materials i recursos. El missatge de prevenció per al 2017, “Tots junts per un encreuament més segur!”, s’adreça a tothom, no especialment a adolescents.

Sabies que …?
• En la 8a edició del 10 i 11 de juny de 2016 a Riga (a LDz) i en Tallin (amb OLE) hi va haver 120 participants, 18 intervinents internacionals en la conferència de llançament.
• Més de 40 països participaran en la ILCAD 2017 http://www.ilcad.org/Participants-2017.html
• Hi ha uns 600 000 passos a nivell en el món (213.000 als EUA, uns 37.000 a Canadà, 114.580 passos a nivell en els 28 estats membres de la UE el 2014)
• A Europa: els accidents mortals en els PN representen el 26% de tots els accidents ferroviaris significatius, l’1% dels accidents mortals de trànsit respecte del 29% dels ferroviaris (469 col·lisions en els PN el 2015, 296 morts (8 del costat ferroviari), 264 ferits de gravetat en 2015 segons EUROSTAT)
Feu clic a http://safetydb.uic.org/IMG/pdf/SDB_2016.pdf ,
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Rail_accident_fatalities_in_the_EU
http://www.era.europa.eu/Document-Register/Documents/SPR2014.pdf
• Les víctimes d’accidents en els passos a nivell són majoritàriament veïns del lloc, coneixedors.
• Segons la seguretat viària a França:
o El perill del telèfon al volant és un risc d’accident multiplicat per 3!
o 1 de cada 10 accidents s’associa a l’ús del telèfon al volant.
o Escriure un SMS al volant multiplica el risc d’accident per 23.
o FOMO, “Fear Of Missing Out” o “la por de perdre alguna cosa” és una necessitat irresistible d’estar en constant relació amb els altres, d’estar al corrent de les últimes notícies, d’estar disponible en tot moment. Aquesta angoixa de veure apartat del món fa que els usuaris de smartphones siguin gairebé incapaços de resistir-se a un telèfon que sona o que vibra, a la pantalla que s’encén, al missatge que apareix en ella. Per al 38% dels conductors francesos, mirar el seu telèfon intel·ligent quan emet un so (trucada, SMS, alertes, correus electrònics) és un reflex. El percentatge s’eleva al 67% entre els menors de 35 anys. Més informació:

http://www.securite-routiere.gouv.fr/conseils-pour-une-route-plus-sure/dossiers-thematiques/smartphone-au-volant-attention-danger/smartphone-au-volant-attention-danger/comprendre-le-danger
Enllaços i informació:

www.ilcad.org; https://www.facebook.com/ilcad; http://twitter.com/#!/ilcad

www.uic.org ; https://twitter.com/uic

Una resposta per a “9a Edició del “Dia Internacional de Sensibilització en els passos a nivell” (ILCAD)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. MUSEU DEL FERROCARRIL - Juny 16, 2017

    […] COMPROMÍS AMB EL DIA INTERNACIONAL DE LA SENSIBILITZACIÓ SOBRE ELS PASSOS A NIVELL. ENLLAÇ […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: