Carril original de la línia de Mataró

1 oct.

Carril Mataro inicisCom ja us vam informar puntualment a través de les nostres xarxes socials, el 25 de setembre ens van fer un “gran regal” que aviat podreu gaudir tots vosaltres en un lloc preferencial del Museu, relacionat amb la locomotora Mataró que podeu veure funcionar amb “vapor en viu” aquest proper diumenge 5 d’octubre com tots els primers diumenges de mes.

IMG_8558Com es pot veure a les imatges que encapçalen aquest text, el carril dels inicis era molt diferent i llunyà de les innovacions que avui en dia s’utilitzen. La primera diferència a la vista és la simetria del su perfil en contrast amb el carril de base plana més modern, i que servia -segons la idea del moment- per poder utilitzar la banda inferior quan la superior estès desgastada.

Grupo 1Una representació de El Cercle Històric Miquel Biada, Toni Biada, Cecilia Vallés, Xavier Nubiola, Josep M. Rovira Puig i Ricard Bonamusa, ens van fer entrega d’un tros de carril original de la primera línia ferroviària instal•lada a la península entre Barcelona i Mataró abans de la seva inauguració el 1848. Aquesta nova incorporació a la col•lecció del Museu, acompanyarà a la locomotora Mataró, rèplica única de la primera que va funcionar al nostre país, que recorda la important fita històrica.

ventalls ferrocarril BiadaFruit d’aquesta trobada amb el Cercle Històric Miquel Biada, en un futur pròxim es faran activitats conjuntes entre ambdues institucions, i també es farà divulgació de les activitats al voltant del ferrocarril que es portin a terme.

IMG_8580Aquest mes d’octubre, on té lloc l’aniversari del tren (28 d’octubre de 1848), tant el Museu com el Cercle Biada programen algunes propostes atractives en les que us animem a participar i que podeu consultar en aquests enllaços:

http://www.biada.com/

http://museudelferrocarril.org/la-tardor-arriba-al-museu-amb-noves-activitats

Una resposta per a “Carril original de la línia de Mataró”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sabies que… ? | - Agost 17, 2016

    […] La esquerda del carril està destinada a la pestanya de les rodes del tramvia o vehicle ferroviari. El primer carril utilitzat a la península per la línia entre Barcelona i Mataró el 1848 era disseny de l’enginyer Joseph Locke, […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: