El Museu del Ferrocarril de Catalunya i l’Educació

5 març
Imatge aèria del Museu amb l'UPC al seu costat

Imatge aèria del Museu amb l’UPC al seu costat

Ja us hem anat explicant que per a nosaltres l’educació és un dels aspectes més importants de la nostra tasca. Avui volem explicar-vos un altre dels projectes educatius en el que treballem aquest any. La primera setmana del passat mes de febrer es va posar en marxa la present edició de l’European Project Semester.
Estudiants IDPS 1

Es tracta d’un innovador programa de formació que a Vilanova coordina i proposa l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria o Campus de l’UPC.  El Museu del Ferrocarril de Catalunya participa aquest any per primer cop, dins de l’apartat IDPS (International Design Project Semester). En realitat es tracta d’un programa dual amb formació teòrica a la Universitat i una part més pràctica, relacionada amb l’empresa o institució que participa en el projecte en total cooperació amb el personal docent assignat en cada cas. Dos especialistes són els encarregats de coordinar cada projecte. En el cas del Museu, l’Ana Grande, Cap de Comunicació i Educació del Museu, i un  tutor/professor universitari, Pere Ponsa Sotsdirector de Qualitat i professor al Departament d’Informàtica de l’UPC, són qui proposen i supervisen el projecte durant el període de durada del programa (des de febrer fins a juny). La feina implica treballar amb un grup format per estudiants de diferents nacionalitats.

Estudiants IDPS 5 - 2Roy Brons i MerlijnHulzenga, holandesos llicenciats en Tecnologia Humana i Patrick O’Brien, Irlandés, i María del Mar Ramírez Macías, mejicana, ambos llicenciats en disseny industrial, són els estudiants que portaran al terme la proposta del Museu del Ferrocarril de Catalunya, A study of interaction design in the Catalunya Railroad Museum of Vilanova i la Geltrú, i que hauran de presentar públicament el mes de juny a la finalització del programa 2014.

De moment, el que ja sabem d’ells és que els va agradar molt i molt el Museu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: